Óbudán bérelnének székházat az MTV-nek

Húszmilliárd forintért épülhet fel az MTV új székháza Óbudán - értesült a Népszabadság. Az elképzelésről a héten tárgyalhat a kormány. A tervek szerint magánberuházó alakítaná ki a székházat, amelyet bérelne az MTV.

A televízió költözése sürgős, mert az eladósodott MTV még 1999-ben eladta az ÁPV Rt.-nek a Szabadság téri székházat. A tévének 2001 végén - majd módosított határidő alapján tavaly december 31-ig - ki kellett volna költöznie az egykori Tőzsdepalotából.

Az előző ciklusban két kormányhatározat is született arról, hogy az ÁPV Rt. vegye meg az MTV utolsó értékes, óbudai ingatlanát is, és ott építesse fel az MTV új központját. A tévészékház tervét aztán felülírta egy másik elképzelés, a közmédiumok közös központja, a médiapark.

Miután ez az ötlet sem bizonyult megvalósíthatónak, újra elővették a tévészékház tervét. Az építkezés költségeit húszmilliárd forintra teszik szakértők. A székházat magánbefektetőtől bérelné a televízió, ehhez a kormány nyújtana garanciát. A projektet kormánymegbízottként a Miniszterelnöki Hivatal távozó főtanácsadója, Kavas István vezényli le - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK