Nem használhatják fel a milliárdos sikkasztással vádolt Kulcsár Attila lehallgatott telefonbeszélgetéseit az ügyészek - tudta meg a Blikk. A lap információi szerint ugyanis a lehallgatási engedélyt objektumvédelemre kérték, így a beszélgetések szövegét csak egy ilyen jellegű ügyben lehetne felhasználni. Bácskai Jánost, a maffiaellenes központ vezetőjét korábban többek között épp ezekre a lehallgatásokra hivatkozva fokozták le, így az ő ügyében is változás várható - írja a Blikk.

Nem használhatják fel Kulcsár Attila, a brókerbotrány fő gyanúsítottjának lehallgatott telefonbeszélgetéseit bizonyítékként a nyomozók - írja ügyészségi forrásra hivatkozva a Blikk. A lap információi szerint a Legfőbb Ügyészség kiadott egy körlevelet, amelyből kiderült: a Nemzetbiztonsági Hivatal 2003 nyarán a K&H Bank objektumvédelmére hivatkozva kért lehallgatási engedélyt az igazságügy-minisztertől Kulcsár ellen. A jogszabályok értelmében azonban a 20 lehallgatási jegyzőkönyvet csak olyan ügyben lehetne felhasználni, ami összefügg az objektumvédelemmel, sikkasztási és pénzmosási ügyben azonban nem - állítja a lap.

A lehallgatási jegyzőkönyvek ügyével a Blikk szerint összefügg, hogy Kulcsár Attilát kihallgatásán a Fővárosi Főügyészség munkatársai részletesen faggatták Bácskai Jánosról, a maffiaellenes központ korábban lefokozott vezetőjéről. A lap szerint erre azért volt szükség, mert Bácskait korábban többek között épp a Kulcsár-féle lehallgatási jegyzőkönyvekre hivatkozva fokozták le. Az ügyészek a lap szerint a lehallgatáson Kulcsártól olyan terhelő bizonyítékokat próbáltak begyűjteni, amelyek helyettesíthetik a lehallgatások anyagát. A lap szerint terhelő vallomás hiányában Bácskai lefokozását akár vissza is vonhatja a bíróság.