Nem volt robbanóanyag abban a szerkezetben, amelyet szombaton reggel találtak a Duna Plaza közelében. Az "indítószerkezet" játék volt, míg a csőbe rejtett "robbanóanyag" homok és kavics volt. Az eset miatt egy időre lezárták a Váci utat.

Robbanószer helyett kavics és homok volt abban a szerkezetben, amelyet állampolgárok csőbombának véltek - tudta meg a távirati iroda magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrástól. Az informátor közlése szerint közveszéllyel való fenyegetés miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a rendőrség. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese nem kívánta sem megerősíteni, sem cáfolni a távirati iroda értesülését, Tafferner Éva csak annyit közölt, hogy délután sajtótájékoztatót tartanak az ügyről.

Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a délelőtt folyamán a Klubrádiónak elmondta, hogy a "csőbombára" erősített indítószerkezet, egy villogó játék volt, így még akkor sem történhetett volna detonáció, ha történetesen robbanóanyag van a csőben.

Szombaton reggel fél hétkor állampolgári bejelentés érkezett, hogy a Duna Plaza mellett egy padon robbanószerkezetre hasonlító tárgyat véltek felfedezni. Az ORFK szóvivője reggel azt közölte: a tűzszerészek azonnal a helyszínre siettek és megvizsgálták a szerkezetet.