Több mint félmillió köbméter ellopott víz árát számlázta ki a vízkommandó az év első felében. A víztolvajok között főleg nagymedencés családi házak tulajdonosai, építkezők és különböző cégek vannak. A vízlopók augusztustól ötszörös büntetőtarifára számíthatnak - írja a Népszabadság.

423 illegális fogyasztót leplezett le, és több mint 568 ezer köbméter ellopott víz árának kiszámlázását javasolta a vízkommandó, a vízművek illegális vízfogyasztást felderítő csoportja az év első felében. A cég az utóbbi két hónapban több mint 35 millió forintról küldött csekket. A vízlopók főleg nagymedencés családi házak tulajdonosai, építkezők, ipari és kereskedelmi cégek - írja a Népszabadság.

A vízkommandókat a szaporodó vízlopási esetek, és az ezzel járó, nem csak az ellopott víz, hanem a főnyomócsövek tönkretétele miatt keletkezett károk miatt hozták létre. Csak 2003-ban 62 millió forintnyi lopott vizet számláztak ki.

A Főváros Közgyűlés egyik rendelete értelmében augusztustól ötszörös büntetőtarifára számíthatnak a víztolvajok. A vízművek a jelenség visszaszorulását várja a szigorú szankciótól - írja a Népszabadság.