Nem jogerősen tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélete a Fővárosi Bíróság Engel Zoltánt. A férfi tavaly májusban lőtt le egy rendőrtisztet, aki éppen megpróbálta elfogni a vádlottat.

Fotó: MTI
Engelt viszik a tárgyalásra
Tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélete nem jogerősen a Fővárosi Bíróság Engel Zoltánt egy rendőrtiszt meggyilkolása miatt. A most 42 éves vádlott az ítélet szerint soha sem bocsátható még feltételesen sem szabadlábra, legfeljebb egy esetleges kegyelemmel szabadulhat.

A vádirat szerint Engel Zoltán tavaly május 13-án Budapesten, a II. kerületben arra készült, hogy kiraboljon egy villát, de a rendőrök rajtaütöttek. Engel Zoltán a ház udvarán lévő melléképületben bújt meg. A rendőri felszólításra azzal válaszolt, hogy megadja magát, kijött, de rögtön elkezdett tüzelni. Célzott lövéseket adott le két rendőrre, engedély nélkül magánál tartott hangtompítós pisztolyával. A kialakult tűzpárbajban Borsos József rendőr százados a helyszínen életét vesztette, Engel Zoltán pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett, mozgássérültté vált.