Harmadával csökkentik a prostituáltak kötelező orvosi vizsgálatának díját. A 168-ezer forintos vizsgálat augusztustól 68 ezerbe kerül majd. A cél, hogy minél többen megjelenjenek az AIDS-szűrést is magába foglaló vizsgálatokon - írja a Népszabadság.

Fotó: MTI
Cél, hogy többen elmenjenek

Közel harmadára csökken augusztustól a prostituáltak kötelező orvosi vizsgálatának díja. Az eddig 168 ezer forint helyett 64 ezret kell majd fizetniük - írja a Népszabadság. Az árcsökkentés célja, hogy minél többen elmenjenek a szűrésre, ezzel megelőzve a szexuális úton terjedő betegségeket, így az AIDS-t. Magyarország az enyhén fertőzött országok közé tartozik, ám ahhoz,l hogy ez így is maradjon rendszeres szűrésre, felvilágosításra van szükség - mondta a lapnak Jakab Ferencné, az egészségügyi tárca címzetes államtitkára..

A prostituáltak helyzetéről kedden a fővárosban is egyeztetés folyt. Szolnoki Andrea egészségügyért felelős főpolgármester-helyettes szerint a BM-ben már elkészült a forgatókönyv a New York-i egyezmény felmondására, amellyel lehetővé válna a bordélyházak legális működtetése, már csak a politikusok döntése szükséges - írja a Népszabadság.