A melegek egy héttel ezelőtti felvonulása ellen tiltakozott a Vér és Becsület Kulturális Egyesület a Hideg büszkeség napja elnevezésű demonstráción. A demonstrálók magyar zászlóval és Árpád-sávos lobogókkal voltak felszerelkezve. Az egyesület ellen a Fővárosi Bíróságon folyamatban van az a polgári per, amelyben a Fővárosi Főügyészség a szervezet megszűnésének megállapítását, illetve feloszlatását kezdeményezi, mert tagjai az egyesületi törvénybe, továbbá az alkotmányba és több nemzetközi jogi dokumentumba ütköző módon újfasiszta nézeteket képviselnek.

A melegek egy héttel ezelőtti felvonulása ellen tiltakozott a Vér és Becsület Kulturális Egyesület Budapesten. A Felvonulási téren, az 1951-ben lerombolt Regnum Marianum templom helyén tartott, Hideg büszkeség napja elnevezésű demonstráción körülbelül százan, többségében kopaszra nyírt fiatalok vettek részt. A demonstrálók magyar zászlóval és Árpád-sávos lobogókkal voltak felszerelkezve. A tüntetésen képviseltette magát a Lelkiismeret 88 Csoport is.
 
A demonstrációt a magyarországi melegek és leszbikusok július 3-i, nyolcadik alkalommal megrendezett felvonulása elleni tiltakozásként rendezték. Az egyesület még a demonstráció megkezdése előtt a lerombolt templom emlékhelyénél egy Máshol légy más feliratú transzparenst helyezett el, amelyre egy rózsaszín háromszöget festettek. A vészkorszak idején a homoszexuálisoknak kellett rózsaszín háromszöget viselniük öltözetükön. A tüntetés több résztvevője "A másság takarodjon máshova!", "Kihalunk" feliratú táblákat tartott a kezében.
   
Domokos Endre János, a Vér és Becsület ügyvivője az MTI-nek elmondta, hogy az a problémájuk, hogy a melegek utcára viszik a homoszexualitást. "Az, hogy nekik milyen hajlamaik vannak, az az ő dolguk" - tette hozzá. A rendezvényen felszólalt Kocsis Imre, a Lelkiismeret 88 Csoport vezetője, aki kijelentette, hogy "ma a másság terrorja van a világon". A tüntetés végén a jelenlévők elénekelték a nyilas indulót.
   
A Fővárosi Bíróságon folyamatban van az a polgári per, amelyben a Fővárosi Főügyészség a Vér és Becsület Kulturális Egyesület megszűnésének megállapítását, illetve feloszlatását kezdeményezi. Az ügyészség azt kéri a bíróságtól, hogy állapítsa meg, hogy az egyesületi törvény rendelkezése folytán megszűnt a szervezet, mivel tagjainak száma az előírt tíz alá csökkent, továbbá a tavaly januári bejegyzése óta eltelt egy évben érdemi tevékenységet nem fejtett ki, azaz az egyesület nem is működik. A szervezet feloszlatását arra hivatkozva kéri az ügyészség, hogy az egyesület tagjai az egyesületi törvénybe, továbbá az alkotmányba és több nemzetközi jogi dokumentumba ütköző módon újfasiszta nézetekkel azonosulnak, azokat képviselik.