12 fiatalt állítottak elő a rendőrök kábítószerezés miatt Pázmándon. A járőröknek az tűnt fel, hogy egy társaság tagjai egymásnak adnak át egy cigarettát. A társaságból két személyt, majd a vallomások alapján további két személyt vettek őrizetbe, őket nem csak fogyasztással, hanem kábítószer terjesztésével is gyanúsítják.

Közterületi ellenőrzést végeztek azok a rendőrök, akik egy cigit szívó, és azt egymásnak adogató fiatalokra figyeltek fel a Fejér megyei Pázmándon. A kábítószer-fogyasztást gyanító rendőrök a fiatalokat igazoltatták, majd előállították. A csoport tagjai - közöttük két kiskorú - nem tagadták, hogy marihuánát fogyasztottak, és azt sem, hogy ezt rendszeresen teszik. A rendőrök az egyik fiatal autójában kábítószernek tűnő növényi anyagmaradványt, valamint marihuánás cigaretta fogyasztásához használatos cigarettacsíkot találtak.

A gyanúsítottként kihallgatott fiatalok közül kettőt őrizetbe vettek, mivel felmerült ellenük a gyanú, hogy a társaságnak - köztük a két fiatalkorúnak is - rendszeresen szereztek be marihuánás cigarettát. A vallomások alapján a rendőrök két székesfehérvári személyt is őrizetbe vettek, akiktől a két fiatal a kábítószert vette. Mind a négyen büntetlen előéletűek.

Az ügyben a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja az eljárást. Az ügynek eddig 12 gyanúsítottja van, de a nyomozók szerint nem kizárt, hogy a gyanúsítottak száma tovább nő - jelentette honlapján az ORFK.