Csalás gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az elmaradt Liza Minnelli-koncert ügyében. A szervező cég szerint Minnelli mondta le fellépését a gyér érdeklődés miatt. A megváltott jegyeket azonban a szervezők nem váltották vissza, mert Minnelli helyett az utolsó pillanatban Bonnie Tyler ugrott be. Az elmaradt koncert miatt több mint hetven feljelentés érkezett a BRFK-hoz.

Csalás gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a szombatra meghirdetett, de végül elmaradt Liza Minnelli-koncert ügyében - tudta meg az [origo]. Kormos Endre sajtóügyeletes szerint a nyomozásnak azt kell kiderítenie, hogy "valóban csalás történt-e, vagy az énekesnő mondta le a koncertet".

MTI
Minnelli nem jött

A Nemzeti Sport Iroda, a Népstadion cége szerdán dönt arról, hogy visszakapják-e pénzüket azok, akik nem mentek el a koncertre - értesült az MTI. Nehéz-Posony István ügyvéd szerint csak ők kérhetik vissza a jegyük árát, mert "nem fogadták el a szervező által nyújtott szolgáltatást". "A rendőrségnek azt kell bizonyítania, hogy a szervezők tudtak róla, hogy Liza Minnelli nem jön Budapestre, és ennek ellenére hirdették a koncertet" - fogalmazott az MTI-nek.

Liza Minnelli helyett Bonnie Tyler ugrott be szombaton. Erre hivatkozva a szervező Movies and Fashion Kft. megtagadta a jegyárak visszafizetését. Emiatt 73 feljelentés érkezett a BRFK-hoz. A jegyárak 10 és 35 ezer forint között mozogtak.

A Minnelli-koncert jegyeit értékesítő Ticket Express honlapján az áll, hogy "a jegyek visszaváltásával és egyéb problémával" a Movies & Fashion Kft.-t kell keresni. A cég azonban sajtóinformációk szerint szombaton elköltözött korábbi, Gerbeaud-házi irodájából, állítólag egy Daróci utcai címre. Az [origo] eddig nem tudta telefonon sem elérni a cég illetékeseit, és a koncert hivatalos honlapja sem szolgált információval.

A Minnelli-koncert nem először maradt el. A művésznő eredetileg februárban lépett volna fel a Budapest Sportarénában, de a koncert akkor elmaradt, mert a szervező cég által meg nem nevezett okból új helyszínt kellett keresni a fellépéshez. Nem sokkal korábban nyilvánosságra kerültek olyan hírek is, hogy hamis koncertjegyeket árulnak az előadásra.

A Movies and Fashion ezután júliusra hirdette meg a koncertet a Puskás Ferenc Stadionba. Innen áttették a rendezvényt a Kisstadionba. Az énekesnő állítólag a múlt héten - az utolsó pillanatban - lemondta budapesti sajtótájékoztatóját. A szervezők által közölt információkon kívül ráadásul semmi nyoma nem volt annak, hogy Minnelli Budapestre érkezik. A bécsi repülőtereken sem tudtak róla, pedig a szervezők szerint onnan jött volna Budapestre.

Utoljára tavaly augusztusban történt a mostanihoz hasonló eset. Akkor egy meghirdetett, de nem létező Guns 'n Roses koncertre jegyet váltók járták meg. Mint utólag kiderült, sem a jegyeken feltüntetett cég, sem más rendezvényszervező iroda nem szervezett Guns 'n Roses koncertet. Az elkövetők 704 ezer forint kárt okoztak.