A polgármester elleni bosszúból feloszlatta magát a fertőszéplaki önkormányzat képviselő-testülete. A polgármesternek ugyanis viszonya lett a polgármesteri hivatal egyik munkatársával a helyi pletyka szerint. A képviselők nagy része így nem akart együtt dolgozni a polgármesterrel, a falu első embere viszont nem akart lemondani. Ezért, hogy kikényszerítsék a polgármester távozását, feloszlatták a közgyűlést.

Hétfőn feloszlatta saját magát Fertőszéplak képviselő-testülete. Az önkormányzati képviselőkkel együtt így a polgármesternek is távoznia kell posztjáról, és 75 napon belül új választásokat kell kiírni. Az ügy hátterében a polgármester és az önkormányzat egyik munkatársának kapcsolata áll az [origo] információi szerint, bár hivatalosan indoklás nélkül döntöttek a feloszlatásról.

Az egyik, neve elhallgatását kérő fertőszéplaki képviselő szerint mindenki tudja a faluban, hogy a polgármester, annak ellenére, hogy együtt élt egy nővel, az önkormányzat egyik munkatársával is kapcsolatot létesített. Ezért nem akartak együtt dolgozni Bozsvári Istvánnal a továbbiakban - mondta a képviselő, aki hozzátette: családcentrikus ember, elfogadhatatlan számára, és szerinte a fertőszéplakiak számára is, hogy a település első embere ilyen életet éljen.

Bozsvári István polgármester a testület feloszlatásáról azt mondta, hogy semmivel sem indokolták a képviselők a javaslatot, annak ellenére, hogy három ülésen is téma volt a képviselő-testület feloszlatása. A polgármester ugyanakkor megjegyezte, pletykákról hallott, amelyek róla szólnak, de ezekkel nem akar foglalkozni. Arra a kérdésre nem válaszolt, hogy szerinte mi állhat az ő menesztését is eredményező döntés hátterében, és arra sem, hogy volt-e kapcsolata a hivatal munkatársai közül valakivel. Megjegyezte, hogy mindenképpen indul a megismételt választáson.