Szerdán Miskolc több pontján ellenőrzik a rendőrök az autósokat. Azok, akiknél mindent rendben találnak, alkoholmentes sört kapnak a közlekedési rendőröktől. Az akció oka, hogy a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egyre több balesetet okoznak a részeg sofőrök.

Szerda délután Miskolcon a Pesti Barnabás úton, a 26-os főút bevezető szakaszán és a 37-es főút bevezető szakaszán igazoltatják a rendőrök a autósokat. Elsősorban az ittasan vezetőket próbálják meg kiszűrni az ellenőrzéssel, mert a statisztikák szerint egyre több balesetet okoznak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a részeg sofőrök.

Akiknél szerdán délután nem színeződik el a szonda, egy üveg alkoholmentes sört kapnak ajándékba - mondta Kompoltiné Jakab Ilona, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Az ajándékkal arra próbálják felhívni a figyelmet a rendőrök, hogy aki vezet, ne igyon alkoholt.

Miskolcon rendszeresen szerveznek hasonló akciókat, amikor sört kapnak az autósok, de az ország más pontjain is kaptak már ajándékot az autósok a rendőröktől. Legutóbb június végén, Szegeden a parkolási szabályok betartására és a biztonsági öv fontosságára hívták fel az autósok figyelmét. Azon a napon ha valaki tilosban parkolt, akkor nem csekket, hanem egy olyan autóillatosítót kapott, amelynek egyik felén a parkolási cég, a másikon pedig a rendőrség tájékoztató szövege volt olvasható.