Az M1-M7-es autópálya XI. kerületi szakasza a legveszélyesebb út Budapesten, itt történt a legtöbb halálos áldozatot követelő baleset az év első hat hónapjában. Veszélyes még a Váci és a Pesti út is. Ezen a két szakaszon karamboloznak leggyakrabban az autósok.

Forrás: [origo]
Túlzott sebesség, kis követési távolság okozza a legtöbb balesetet

A 10 kilométer hosszú Pesti úton történt a legtöbb - szám szerint 18 - személyi sérüléssel járó baleset az év első hat hónapjában - derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) tanulmányából, amelyet a Magyarország.hu ismertet. A balesetekben 12 ember könnyebben, 6 pedig súlyosan megsérült, haláleset viszont az idei év első felében itt nem történt. Szintén veszélyes a Váci út, ahol 14 baleset volt, ezek közül egy halálos. A balesetek felét gyalogosok okozták, legtöbbször szabálytalan helyen való átkeléssel.

A legveszélyesebb mégis az M1-M7 közös budapesti bevezető szakasza volt. Ezen a részen a balesetek közel 40 százaléka, azaz 3 követelt halálos áldozatot. A hagyományosan veszélyesnek számító Ferihegyi repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton hat hónap alatt 10 baleset történt, amiből 2 volt halálos.

A BRFK közlekedésrendészei 17 utat vizsgáltak, ahol 156 személyi sérüléssel járó baleset történt. Ebből 86-ot személygépkocsi vezetője, 39-et gyalogos okozott. A balesetek többségét a túlzott sebesség és a követési távolság be nem tartása okozta, sokszor pedig a kijelölt gyalogátkelőn a sofőrök nem adták meg az elsőbbséget.