A rendőrség talált a koncertszervező cég által átadott iratok között egy angol nyelvű szerződést egy budapesti, februári Minnelli-koncerte. Emellett a szervezők egy e-mail-levelezést is átadtak a rendőröknek, amelyben szerepel a július 10-ei dátum, Budapest megnevezése és Liza Minnelli neve is. A Népszabadság szerdai számában ugyanakkor azt állította, hogy a Liza Minnellit képviselő ügyvéd szerint a koncertről sohasem született szerződés.

Volt egy angol nyelvű szerződés azok között az iratok között, amelyeket az elmaradt Liza Minnelli-koncert szervezői adtak át a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak. A BRFK kedden egy televíziós műsorbeli szereplés után a stúdió előtt egyeztetett a koncert szervezőivel arról, hogy még aznap beviszik a dokumentumokat a rendőrségre. Ezek között volt egy februári koncertre vonatkozó szerződés, és a szervezők egy e-mail-levelezést is csatoltak, amelyben szerepel a július 10-ei dátum, Budapest megnevezése és a művésznő neve. Ezeket a leveleket a szervezők Liza Minnelli menedzsmentjétől kapták - mondta Kovács József alezredes, a BRFK vizsgálati főosztály gazdaságvédelmi osztályának munkatársa.

Hozzátette: a júliusra meghirdetett koncert - amelyen végül Liza Minnelli helyett Bonnie Tyler lépett fel - a művésznő februárban elmaradt koncertjének lett volna a pótlása. Az e-maileket és a szerződést, hozzávetőlegesen mintegy 20-25 oldalt, kedden átadták az angol tolmácsnak. A fordítás kézhezvétele után már "sokkal előrébb leszünk, sokkal többet tudunk mondani" - közölte.

Elmondta: tovább vizsgálják, hogy vajon megáll-e a csalás gyanúja. Ezért tervezik a koncertet szervezők és a koncertre jegyet vásárlók tanúkénti kihallgatását. A tanúk meghallgatására azért van szükség, hogy tisztázzák, pontosítsák, ki mikor vásárolt jegyet a koncertre, és hogy a szervezők sajtónyilatkozata után a tanúk a helyszíni jegyvásárláskor kaptak-e bármilyen tájékoztatást arról, hogy változás lesz a műsorban - nyilatkozta. 

A Népszabadság szerdán a Liza Minnellit képviselő ügyvédre hivatkozva azt közölte: a művésznőnek nem kellett július 10-én Budapesten fellépnie, mert a koncertről sohasem született szerződés. Allen Arrow szerint valóban tárgyaltak Bona Ágnessel egy koncertről, de a megbeszélések nem vezettek eredményre. A koncert szervezői kedden egy reggeli televíziós műsorban jelentették be, hogy két héten belül visszaváltják az elmaradt Liza Minnelli-koncertre vásárolt jegyeket. A BRFK hétfőn csalás bűntette gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást az elmaradt koncerttel kapcsolatban. "A BRFK az iratok és a szerződések alapján azt vizsgálja majd, hogy valóban csalás történt-e, vagy a művésznő mondta le a koncertet" - mondta hétfőn Kormos Endre, a BRFK sajtóügyeletese.