Liza Minnelli nem kötött szerződést budapesti koncertre, így múlt hétvégén nem is kellett volna fellépnie - mondta az énekesnő amerikai ügyvédje a Népszabadságnak. Mást állítottak korábban a magyar szervezők, akik szerint Minnelli három nappal a tervezett időpont előtt mondta le a koncertet.

A Liza Minnellit képviselő New York-i ügyvéd, Allen Arrow a Népszabadságnak nyilatkozva azt mondta, hogy az énekesnőnek nem kellett a múlt héten Budapesten fellépnie, mert a koncertről soha nem született szerződés. Arrow elmondta, hogy valóban tárgyaltak Bona Ágnessel - az egyik szervezővel -  a koncertről, az ügyvéd szerint azonban a megbeszélések nem vezettek eredményre. A jogász állítása szerint ezért ők már egy hónapja figyelmeztették a magyar szervezőket arra, hogy hagyjanak fel a reklámmal és a jegyek terjesztésével.

Forrás: MTI
Liza Minnelli

Arrow azt mondta, hogy az eredetileg tavaly novemberre tervezett koncert-időpontot sem Minnelli, hanem a magyar fél miatt nem lehetett tartani. Az ügyvéd hozzátette, ha az énekesnő jó hírnevét bármilyen sérelem éri az ügyben, akkor készek arra, hogy jogi eljárást indítsanak.

Az amerikai jogász állításainak teljesen ellentmondó nyilatkozatot tett korábban a koncertet szervező házaspár. Ők egy keddi tévéműsorban azt állították, hogy Minnelli három nappal a szombati fellépés előtt mondta le a koncertet, mert megtudta, hogy alig ezer jegy kelt el. Bár az utolsó pillanatig próbálták győzködni, végül nem jött Magyarországra. Mivel azonban az előkészületek már lezárultak és a színpad is állt, mindenképpen meg akarták tartani a koncertet - állította a tévéműsorban Radics Endre szervező. Minnelli helyett így végül Bonnie Tyler lépett fel.

A 10-35 ezer forint között mozgó jegyeket megvásárló, de a Tyler-koncert iránt nem érdeklődő látogatóknak nem váltották vissza belépőjüket. Az eset miatt több mint 70 feljelentés érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, amely hétfőn nyomozást rendelt el család gyanúja miatt. A szervezők kedden már azt ígérték, hogy két héten belül visszafizetik az elmaradt Liza Minnelli-koncert jegyárait azoknak, akik nem mentek el az utolsó pillanatban beugró Bonnie Tyler fellépésére.