A munkahelyükön támogatnák a korai alkoholproblémákkal küszködő dolgozókat egy pályázat segítségével. A cégek prevenciós programmal pályázhatnának az Országos Egészségfejlesztési Intézetnél a vissza nem térítendő támogatásra.

Alkoholproblémákkal küzdő munkavállalókat támogatna a munkahelyükön az Országos Egészségfejlesztési Intézet egy pályázat segítéségével, amely az egészségügyi tárca honlapján tettek közzé. Összesen 6 millió 720 ezer forintot osztanának szét a sikeres pályázók között, amelyek a magyarországi székhelyű munkáltatók közül kerülhetnek ki. 

A pályázat célja a kiírás szerint "a munkahelyi alkoholprevenciós programok terjesztése, hogy javuljon az alkoholfogyasztási problémák munkahelyi felismerése és korai kezelésbe vétele". Ennek érdekében a pályázó vállalatoknak pszichológiai és szocioterápiás módszereket is tartalmazó programot kell készíteniük, amelyben meg kell nevezniük a programba bevont szakembereket is.

A pályázóknak vállalniuk kell, hogy a pályázat keretében megkezdett tevékenységet, illetve a foglalkoztatottak részére a megelőzési programokat a pályázati időszak befejezése után legalább további egy évig folytatják. A pályázó cégeknek, állami szerveknek mindössze húsz százalék önrészt kell biztosítaniuk, hogy elnyerjék a vissza nem térítendő támogatást.