Valószínűleg szeptemberben Budapestre látogat Bill Clinton volt amerikai elnök. Clinton 1992-2000 között vezette a világ legerősebb államát, és közelmúltban megjelent önéletrajzi kötetét népszerűsíti mostanában.

Bill Clinton, az USA volt elnöke várhatóan szeptemberben Magyarországra látogat. Vándor Ágnes, az Ulpius-ház könyvkiadó munkatársa azt mondta az [origo]-nak, hogy Clinton komolyan fontolgatja, hogy Magyarországra jön. A volt elnök önéletrajzi könyvét az Ulpius jelentette meg magyarul, és már fél éve szervezik, hogy a szerző ide látogasson.

Clinton 1992-2000 között volt az USA elnöke. Elnöksége alatt bővítették kelet-európai államokkal a NATO-t, két győztes háborút vívott a Balkánon, és vezetése alatt erősödött az USA gazdasága. Könyvében azt állítja, hogy legnagyobb mulasztása az volt, hogy nem számolt le az al-Kaidával, illetve annak vezetőjével, Oszama bin Ladennel. Amikor kiderült, hogy szexuális kapcsolatot létesített egy gyakornokkal, közel állt ahhoz, hogy ő legyen az első elnök, akit a képviselők elmozdítanak pozíciójából.

Clinton önéletrajzát az elmúlt hónapokban az USA-ban népszerűsítette, de egy-egy napra átjött dedikálni Angliába és Németországba is.