Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) kedden állapítja meg a felvételi  ponthatárokat, így még aznap késő este az internetről vagy sms-ben megtudhatják a felvételizők, hogy melyik egyetemre vagy főiskolára jutottak be. A felsőoktatási intézmények a ponthatárok megállapítását követő egy héten belül postázzák a hivatalos felvételi döntésről szóló levelet.

A számítógépes rendszer kedden reggel kezdi a munkát, és amint az ellenőrzés és a feldolgozás befejeződik - várhatóan estére -, a ponthatárok felkerülnek az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda honlapjára, a www.felvi.hu weboldalra. Ott az érdeklődők keresőprogram segítségével intézmények és szakok szerint böngészhetnek az adatok közt - adta hírül közleményében az iroda.

Az idén felvételizők - ha regisztrálják magukat az OFI honlapján - elérhetik "Az Én Felvim" elnevezésű, személyre szabott internetes felületet is: itt ki-ki a maga jelentkezései szerint válogatva találja meg saját elért pontjait és a felvételéhez szükséges ponthatárt.  Az OFI az adatokat sms-ben is elküldi annak a 147 ezer felvételizőnek, aki a jelentkezési lapján hozzájárult a mobiltelefonon történő tájékoztatáshoz. Így tehát ha valaki több helyre is beadta a jelentkezését, több sms-re is számíthat. A tájékoztató szerint a felsőoktatási intézmények a ponthatárok megállapítását követő egy héten belül postázzák a hivatalos felvételi döntésről szóló levelet.

A jelentkezőket az "A" jelentkezési lapon megjelölt sorrend szerinti első olyan intézménybe veszik fel, ahol teljesítették a követelményeket, azaz a pontjaik meghaladják vagy elérik a megállapított ponthatárt. Nem nyerhetnek azonban felvételt azok, akiknek nincs meg a jogszabályban meghatározott minimális, többletpontok nélkül számított 72 (felsőfokú szakképzés esetén 60) pontjuk.