Újraindítják vasárnap délután a Gellért-hegyi vízesést, miután a nap folyamán többször is átmossák a rendszert, mert szombaton feltehetően mosószert öntöttek ismeretlenek a vízbe. A Fővárosi Kertészeti Rt. feljelentést tett az ügyben.

Várhatóan a vasárnap délutáni órákban indítják újra a Gellért-hegyi vízesést. "Reggel hét óra óta dolgozunk a vízesésen, most át kell mosnunk négyszer-ötször a rendszert, amíg kiürül belőle a hab, ami valószínűleg valamilyen mosószer lehet" - mondta Törőcsik Éva, a Fővárosi Kertészeti Rt. vezérigazgató-helyettese. Közölte: az anyagi kár pár százezer forint, amely miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek a rendőrségen.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. szóvivője szombaton azt közölte: tizennyolc órakor kaptak jelzést a rendőrségtől, hogy óriási habzás tapasztalható a Gellért-hegyi vízesésnél. "Kivonultunk és mosókocsikkal letakarítottuk a területet" - tette hozzá. Szegedi Péter elmondta: nincs tudomása arról, hogy veszélyes, mérgező anyagokat öntöttek volna a vízesésbe. A polgári védelem helyszínre kivonult munkatársai fehér port  találtak a vízesés felső szakaszán, az ismeretlen személyek feltehetően mosóport öntöttek a vízbe - fűzte hozzá.