Már szerdán kihallgatták Ragáts Imrét

Bár a rendőrség múlt heti tájékoztatása szerint ma délelőttre idézték be Ragáts Imrét, az MTV volt elnökét, kiderült: már szerda délelőtt megtörtént a kihallgatás. Ragátsot hűtlen kezeléssel gyanúsítják, a volt tévéelnök ez ellen ellenvetéssel élt.

Fotó: MTI

Ragáts Imrét, az MTV volt elnökét az előre jelzett időpontnál egy nappal korábban, szerdán hallgatta ki a rendőrség gyanúsítottként. Ragátsot hűtlen kezeléssel gyanúsítják, ez ellen a volt tévéelnök ellenvetéssel élt a kihallgatáson - mondta az [origo]-nak a BRFK sajtóügyeletese, részleteket azonban nem árult el, csupán annyit közölt: Ragáts vallomásának tartalmát a rendőrség jelenleg vizsgálja.

A volt tévéelnököt eredetileg múlt hét csütörtökre idézték be, de Ragáts kimentette magát. Ellene május óta nyomoz a BRFK. A tévé elnöke ugyanis 2003 júliusában úgy kötött 55 milliós filmszerződést egy betéti társasággal, hogy nem kérte az elnökség beleegyezését.

Az exelnök nevelt lánya cégétől a piaci ár többszöröséért vett egy filmsorozatot. A kuratórium döntése szerint azonban 50 millió forint felett a szerződéskötést megelőzően az elnökség előzetes hozzájárulását kellett volna kérni, ami elmaradt. A filmekre 13 millió forintot ki is fizettek, bár azok végül nem kerültek adásba. Később a betéti társaság és a Magyar Televízió közti szerződést felmondták.

KAPCSOLÓDÓ CIKK