Ötmillióért vette azt az isztriai telket a budapesti főpolgármester, amelyen a közelmúltban készült el nyaralója - írja a Blikk. A lap arról ír, hogy Demszky Gábor háza most akár százmilliót is érhet. "A háznak csak egy része az enyém, összesen 130 négyzetméter" - pontosít közleményében Demszky.

130 négyzetméteres alapterületű az a nyaraló, amelyet Demszky Gábor épített a horvát tengerparton nem messze Abbáziától - írja a Blikk. A lap szerint a másfél év alatt elkészült ház hamisítatlan isztriai stílusban épült, és értéke elérheti a százmillió forintot is, bár vezetékes víz nincs a közelben. A ház körül pázsit zöldell, a kilátás pedig fantasztikus - írja a lap.

"Nem az egész ház az enyém, hanem csak egy 130 négyzetméteres része" - írja közleményében Demszky Gábor. Állítása szerint 19 ezer 250 euróért (mintegy ötmillió forintért) vásárolta meg a romos ingatlanrészt, a ház többi részét a barátai vették meg maguknak. A vásárlás történetét így írja le a főpolgármester a honlapján: "Zágráb főpolgármesterének vendégeként jártam a környéken, és akkor mutatták nekem a több száz éves romos házakat a hegytetőn, amelyekre hosszú idő óta nem volt rájuk vevő, mert nincs vezetékes víz és nehezen lehetett megközelíteni". Demszky hozzáteszi: a hely varázsán túl az is fontos szempont volt nála, hogy a hazai ingatlanárakhoz mérten is igen olcsón lehetett megszerezni. Mivel az ingatlanokat csak egyben értékesítették, Demszky négy ismerősét is rábeszélte a vásárlásra, mert egyedül nem tudta volna megvenni az épületeket.

A nyaraló Kusariban áll, a kis falu vezetője örül a magas rangú magyar háztulajdonosnak. Runko Valdi azt reméli, hogy lesznek követői Demszkynek, mert telkük van elég, a főpolgármesterhez hasonló módos befektetőkből pedig kellene még néhány.