Egy polgári vállalkozó azzal bízott meg egy volt biztonsági őrt, hogy pénzért verje meg három baloldali önkormányzati képviselőt. Közülük az egyiket úgy helyben kellett volna hagynia, hogy a férfi tolószékbe kerüljön. A biztonsági őr azonban nem teljesítette a megbízást, hanem feljelentést tett a rendőrségen.

Polgár város három baloldali önkormányzati képviselőjének megverésére kapott állítólag megbízást egy volt bőcsi biztonsági őr, aki feljelentést tett a rendőrségen - erősítették meg a hírt pénteken, maguk az érintett képviselők. Az önkormányzati képviselők - Struba József, Molnár János és Tóth József - a rendőrségen tanúmeghallgatásuk során szereztek tudomást az állítólagos fenyegetésről. A volt biztonsági őr, L. János számolt be a rendőröknek arról, hogy egy helyi vállalkozótól pénz fejében megbízást kapott arra, hogy tettlegesen bántalmazza a képviselőket, köztük Tóth Józsefet, aki egyben a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés szocialista alelnöke. Tóth esetében a megbízás arra szólt, hogy a képviselő tolókocsiba kényszerüljön.

Tóth József megdöbbentőnek nevezte a történteket, de nem kívánta kommentálni, mondván, hogy az már nem politikai kérdés, hanem az igazságszolgáltatásra tartozó ügy. Molnár János cáfolta, hogy politikai vonatkozásai lennének az ügynek. Több lap szerint ugyanis a fenyegetés hátterében Oláh József, Polgár jobboldali polgármestere húzódik meg, aki a lapok szerint ily módon akart elégtételt venni a baloldali képviselőkön, akik gátolták bizonyos helyi ügyek véghezvitelében. "Vitáink voltak a testületben a polgármesterrel is, de ez természetes dolog" - jelentette ki Molnár János.

Oláh József polgármester - aki a Független Kisgazdapárt Hajdú-Bihar megyei elnöke is - visszautasította, hogy a nevét összefüggésbe hozták ezzel az üggyel. A jobboldali politikus tendenciát lát abban, hogy a 2002-es választások óta megpróbálják minden eszközzel lejáratni. "Tizenhárom éve képviselem Polgár vezetésében a jobboldali, keresztény értékrendet, s ez sokaknak nem tetszik" - vélekedett a polgármester, aki koncepciós eljárást gyanít az ügy hátterében.

Vezendi Jánosné rendőr százados, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense megerősítette: vesztegetés bűntette miatt ismeretlen elkövető ellen folytat nyomozást a rendőrség, amelynek során tanúként hallgatták meg L. Jánost is.