Szombat hajnalban fogták el a rendőrök azt a 26 éves budapesti lakost, aki tavaly három, idén pedig hat esetben hatolt be Velence különböző kempingjeibe, ahonnan az ott üdülőktől értéktárgyakat tulajdonított el. A rendőrség a férfit őrizetbe vette.

Az idén több esetben érkezett besurranásos lopásról bejelentés Velence különböző táboraiból a Gárdonyi Rendőrkapitányságra. A rendőrök szombat hajnalban lettek figyelmesek egy fiatalemberre, aki a velencei vasútállomáson várakozott. A rendőrök igazoltatták a budapesti férfit, aki a nála lévő mobiltelefonnal nem tudott hitelt érdemlően elszámolni. Előkerült ruházatából két SIM kártya is, melyekkel kapcsolatban elmondta, hogy azokat az előző nap hajnalban tulajdonította el a Kápolnásnyéki Iskolából, ahol fiatalok táboroznak. A férfit a rendőrök előállították a Gárdonyi Rendőrkapitányságra, ahol megindult vele szemben a büntetőeljárás.

 

Kiderült, hogy a büntetett előéletű, pesti férfi terhére több bűncselekmény elkövetése róható. A férfi - aki ellen jelenleg bírói szakban is van folyamatban egy büntetőeljárás - a nyári időszakban már tavaly is háromszor, idén pedig hatszor hatolt be olyan táborokba, ahol fiatalok nyaraltak. A táborokból általában készpénzt, illetve mobiltelefont vitt el, de akadt a pénztárcákban okirat is. Ezeket általában eldobta, míg a telefonokat alkalmi vevőknek Budapesten értékesítette.

 

A fiatalember kihallgatása során elismerte, hogy Velencére kimondottan a lopások miatt érkezett. Budapestről mindig az utolsó vonattal jött és az éjszakai besurranások után a zsákmánnyal együtt hajnalban az első vonattal indult haza.

 

A férfit a Gárdonyi Rendőrkapitányság őrizetbe vette. Előzetes letartóztatására előterjesztést tesznek - áll az ORFK honlapján.