Kényszerleszállást hajtott végre a British Airways egyik repülőgépe Ferihegyen vasárnap délelőtt. A gép pilótája menet közben rendellenességet tapasztalt az egyik hajtóműnél. Egy magyar Cessna viszont Horvátországban kényszerült kényszerleszállást végrehajtani a rossz időjárás miatt. A gép megsérült, de az utasok nem.

Fórika Ibolya, a Budapest Airport szóvivője elmondta: a Teherán-London között közlekedő Airbus 321-es gép pilótája menet közben rendellenességet tapasztalt az egyik hajtóműnél, ezért leszállási engedélyt kért a Ferihegyi repülőtéren. A gép fedélzetén 108 utassal és 7 fő személyzettel rendben leszállt.

A Polgári Légiközlekedési Hatóság szóvivője, Bajkó Erika elmondta: az üzemanyagrendszer meghibásodása miatt az automatika a levegőben leállította a gép egyik hajtóművét.

A meghibásodott repülőgép egyelőre Ferihegyen marad, a gép utasainak elszállításáról a British Airways gondoskodik.

Egy Cessna a rossz időjárás miatt szállt le

Időjárási okok miatt kényszerleszállást hajtott végre egy magyar Cessna 150-M típusú kisrepülőgép a horvátországi Zadartól néhány kilométerre szombaton - mondta Bajkó Erika. A Szegedről Splitbe tartó kisgép fedélzetén két személlyel hegyes vidéken ért földet. A repülőgép megsérült, de utasainak nem esett baja.

A pilótának rádión sikerült kapcsolatba lépnie egy Malév repülőgéppel. Ennek közvetítésével meg tudták adni tartózkodási helyüket a horvát légiirányításnak, így hamarosan megtalálták őket - közölte Bajkó Erika.