Özönvízszerű eső zúdult Miskolcra

Múlt péntek után hétfőn ismét özönvízszerű eső zúdult Miskolcra. A sár ezúttal is elzárta az egyik útszakaszt, a viharos szél pedig fákat döntött ki Borsod megye több pontján.

Egy hónapra elegendő eső zúdult Miskolcra az utóbbi néhány napban. A hétfői özönvízszerű zivatar nem okozott akkora károkat, mint a múlt hét pénteki, de most is fennakadások voltak a közúti forgalomban, és a tűzoltóknak is akadt munkájuk jócskán - tájékoztatta az MTI-t hétfőn Makó Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat helyi állomásának ügyeletese.

Makó közlése szerint az elmúlt hét péntekén 33, most hétfőn pedig 24 milliméternyi csapadékot kapott a borsodi megyeszékhely, júliusban összességében eddig 74 milliméternyi eső esett. Egy átlagos júliusban ez a mennyiség mindössze 60 milliméternyi.

A felhőszakadást kísérő szél a megye több pontján, így Harsány, Borsodnádasd térségében fákat döntött az útra, a víz pincéket öntött el, Miskolcon pedig ismét megcsúszott az a támfal, amely már a múlt hét péntekén is. A sár, az iszap akkor is, most is elzárta a 3-as út Miskolcról kivezető szakaszának két sávját, forgalmi dugókat okozva ezzel.