Se hely, se megfelelő hűtő nincs a dunaújvárosi kórház alagsorában található patológián - írja a weborvos.hu. A lap szerint nincs olyan elkülönített rész sem, ahol a hozzátartozók nyugodtan búcsút vehetnének az elhunytaktól. Az elöregedett hűtőgép gyakran meghibásodik és nem felel meg a higiéniás elvárásoknak sem. A város hamarosan 130 millió forintos privatizációs bevételt bocsát a kórház rendelkezésére, amelyből rendbe hozhatják a patológiát is.

Méltatlan körülmények uralkodnak a dunaújvárosi kórház patológiáján - állítja a weborvos.hu című internetes oldal. A lap úgy tudja, hogy a patológia a kórház alagsorában kapott helyet, ahol nincs elég hely az elhunytak tárolására, ráadásul nem alakítottak ki külön szobákat sem, ahol a hozzátartozók búcsút vehetnek elhalálozott hozzátartozóiktól, amit így csak a patológia egyik fő folyosóján tehetnek meg. A weborvos.hu úgy tudja, hogy a hűtők is nagyon rossz állapotban vannak.

A lap szerint hosszabb ünnepek alatt és a nagyobb halálozási arányú időszakokban (késő ősszel és tavasszal) néha napokig nem tudják megoldani a halottak elhelyezését, hűtését. Meleg időszkokban pedig előfordul, hogy a testeket a temető hűtőkamrájában kell elhelyezni, mert a kórházi gép gyakran felmondja a szolgálatot. Ez viszont költséges megoldás a kórház és a hozzátartozók számára is. A weborvos.hu szerint ráadásul az sem sokkal jobb, ha üzemel a kórházi hűtő, mivel az elöregedett szerkezet belseje rozsdás, kopott, így nem tudják a patológián biztosítani a megfelelő higiéniás körülményeket sem. Hasonlóan lesújtó képet fest a halottak szállítására szolgáló kocsi.

A dunaújvárosi önkormányzat tervezi ugyan a patológia korszerűsítését, azonban azt még nem tudják, honnan lesz pénz a 12 milliós beruházásra - írja a weborvos.hu. A városi közgyűlés ugyanis nem szavazta meg az erre a célra szükséges pénzt.

Egy dunaújvárosi rendelő értékesítéséből származó bevételt, 130 millió forintot, a kórház részére bocsátjuk, ebből rendbehozhatják a patológiát is - mondta Kismoni László alpolgármester, aki megjegyezte, hogy egy több mint 3 milliárd forintos költségvetéssel rendelkező intézmény képes lehetett volna az áldatlan helyzet megszüntetésére.