Szigorú önkormányzati rendelet akadályozza meg idén, hogy prostituáltak dolgozzanak a Hungaroring környékén a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején - írja a Népszabadság. A rendelet szerint a pálya 150 méteres körzetében nem dolgozhatnak majd a prostituáltak.

A mogyoródi önkormányzat rendelete szerint idén nyáron, a Forma-1-es Magyar Nagydíj idején a Hungaroring 150 méteres körzetében nem dolgozhatnak majd a prostituáltak - írja a Népszabadság. Négy éve még türelmi zónát jelöltek ki a pályánál, tavaly pedig 10 métere körzetben engedték a prostituáltak munkavégzését.

A türelmi zóna engedélyezése 2000-ben országos felháborodást keltett. Az önkormányzat azonban arra hivatkozva épített bódésort egy elkerített területen, hogy úgysem tudják távol tartani a rendezvénytől a jelentős bevételben bízó prostituáltakat, ezért inkább rendezett körülményeket alakítottak ki. A felháborodás miatt 2001-től védetté nyilvánították a pálya környékét.

A védett zónát idén a megyei réndőrfőkapitány kérésére bővítették - írja a lap. A futam idején 1600 - köztük 10 német - rendőr vigyáz majd a rendre.