Flóbertpisztollyal lőtte fejbe ismerősét

2004.07.29. 15:01

Egy flóbertpisztollyal kétszer közvetlen közelről fejbe lőtte ismerősét egy férfi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A meglőtt férfi súlyos sérüléseket szenvedett, a feltételezett elkövetőt a rendőrök elfogták.

Az előzetes orvosi vélemény szerint súlyosan megsérült egy flóbertpisztollyal kétszer is fejen lőtt férfi Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az elkövető ellen a rendőrség testi sértés megalapozott gyanújával indított eljárást - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Fülöp Gergely.

A rendelkezésre álló adatok alapján a gyanúsított, egy 38 éves laskodi lakos, még szerdán este, közös ismerősükre hivatkozva, az Anarcs és Szabolcsbáka közötti útszakaszra csalta a 26 éves sértettet, arra hivatkozva, hogy kocsijából kifogyott a benzin és üzemanyagra van szüksége - közölte Fülöp Gergely.

A segítőkész fiatalembert egy nem engedélyköteles, riasztófegyvernek számító flóbertpisztollyal fenyegetve autójába kényszerítette az elkövető, majd ott közvetlen közelről két esetben rálőtt - mondta a rendőr hadnagy. Hozzátette: a megsérült férfinak rövid dulakodást követően sikerült a helyszínről elmenekülnie.

A sajtóreferens elmondása szerint a gyanúsított személyes okokból támadt a sértettre. A rendőrség a pisztolyt lefoglalta. A gyanúsított szabadlábon védekezik a megindított eljárás során.