Helyreállt a forgalom a Déli pályaudvaron, ahol csütörtök délelőtt egy vonat kisiklott, és ledöntött egy büfét. Az csak várhatóan néhány nap múlva derül ki, hogy mi okozta a balesetet, amely előzetes becslések szerint több mint 300 milliós kárt is okozhatott a MÁV-nak..

A Mávinform ügyeletese, Both Ferenc az MTI-nek elmondta, hogy péntek hajnalban helyreállt a vasúti forgalom a Déli pályaudvaron, ahol csütörtökön egy tolató szerelvény utolsó kocsija áttörte az 5. vágány ütközőbakját, és felszaladt a peronra, félig elsodorva egy pizzásbódét. Hozzátette: a megrongálódott peronrészt biztonsági kerítéssel vették körül, de a megsérült födémszerkezetet nem kellett aládúcolni, mert statikailag biztonságosnak minősítették.

Forrás: MTI
A helyszín a baleset után

A MÁV Rt. csütörtök este az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: még nincsenek pontos információi arról, miért siklott ki a vonat. Stromajer Andrea, a MÁV kommunikációs igazgatójának közleménye szerint "a baleset konkrét okát egy most elinduló vizsgálat fogja kideríteni, melynek lezárulása várhatóan pár napon belül bekövetkezik". A MÁV Rt. csütörtök este 6 órára a kisiklott és a peronra befutott kocsikat kihúzta és sínre tette.

A csütörtök délelőtti balesetben egy tolató szerelvény utolsó kocsija áttörte az 5. vágány ütközőbakját, és felszaladt a peronra, félig elsodorva egy pizzásbódét, amelyből két nő az ablakon keresztül ugrott ki. A szerelvény utolsó előtti vagonja, egy büféskocsi kisiklott. Személyi sérülés nem történt.

Mándoki Zoltán, a MÁV vezérigazgatója az MTI kérdésére mintegy 100 millió forintra becsülte a kárt. Ugyanakkor Stromajer Andrea csütörtökön az MTI-nek elmondta: egy új kocsi 300 millió forintba kerül, s azt már lehet tudni, hogy a megsérült vagon totálkáros lett.