Amennyiben az igazságszolgáltatásra vonatkozó program nem folytatódik, Bárándy Péter kész távozni a kormányból, közölte az igazságügy miniszter.

A Népszava című napilap szombati számában megjelent interjúban Bárándy Péter úgy fogalmazott: vannak olyan alapkérdések, amelyekből már nem engedhet, különben nincs értelme folytatni a munkát. A büntetés-végrehajtás, a pártfogó-felügyelet megfelelő fejlesztése, a bírósági fellebbviteli rendszer további kiépítése, mind olyan feladat, amelynek végrehajtása nélkül nem tudja elképzelni saját munkáját az igazságügyminiszteri pozícióban, mondta a távirati irodának Bárándy Péter.

Bárkinél elképzelhető, hogy ha az elvi szinten meghatározó kérdésekben nem sikerül egy folyamatot folytatni, befejezni, az illető nem tudja tovább csinálni a tevékenységét - mondta az igazságügyminiszter.

Bárándy Péter szerint az igazságszolgáltatásra vonatkozó program folytatásáról szóló egyeztetés a kormányzati munka része. Határidőt szabni, vagy százalékos esélyt adni, ilyen ügyben nem szerencsés - fogalmazott Bárándy Péter.