Egy tiltakozó zavarta meg vasárnap a kecskeméti, megyei rendőr-főkapitányság előtt tartott csendes megemlékezést, amelyet a rendőri intézkedés közben meghalt 19 éves fiú emlékére tartottak. A Roma Polgárjogi Alapítvány és a Kecskeméti Cigány Kisebbségi Önkormányzat által szervezett megemlékezés kezdetén egy budapesti férfi "Elég volt a hisztériából!" és "A rend őre dicséretet érdemel!" feliratú táblákkal felállt a rendőrség épületének lépcsőjére. A felháborodott romák a tábláit széttépték és elküldték a helyszínről.

Incidens zavarta meg vasárnap a kecskeméti, megyei rendőr-főkapitányság előtt tartott csendes megemlékezést, amelyet a rendőri intézkedés közben július 25-én meghalt 19 éves fiatalember emlékére tartottak. A Roma Polgárjogi Alapítvány és a Kecskeméti Cigány Kisebbségi Önkormányzat által szervezett csendes megemlékezés kezdetén egy budapesti férfi "Elég volt a hisztériából!" és "A rend őre dicséretet érdemel!" feliratú táblákkal felállt a rendőrség épületének lépcsőjére. A felháborodott romák a tábláit széttépték és elküldték a helyszínről.

A férfi az újságírók kérdésére válaszolva elmondta, hogy Budapestről érkezett Kecskemétre, egyénileg tiltakozik a kialakult hisztéria miatt, "mert - fogalmazott - ehhez nekem is jogom van." Ekkor az újságírók közé ugrott három nő, akik a férfit a földre teperték, arcát megütötték, szemüvegét összetörték. A vérző arcú férfi megverését a rendezők nem próbálták megakadályozni, egyedül Száva Vince, a Magyarországi Nemzeti- Etnikai Kisebbségek Érdekvédelmi Egyesületének elnöke és pár újságíró próbált segíteni a férfin, aki, miután kiszabadult, elhagyta a helyszínt.
   
Horváth Aladár, a Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke az MTI-nek elmondta, hogy fel vannak háborodva azon, hogy a vizsgálatok befejezése előtt visszahelyezték a szolgálatba azt a rendőrt, aki a körözött fiatalembert elfogta és akinek intézkedése közben a fiú életét vesztette. Horváth Aladár kijelentette, hogy új, igazságügyi orvos szakértői vizsgálatot kezdeményeznek, mert az igazság kiderítése mindenki számára fontos, ugyanis nem csak roma kerülhet ilyen helyzetbe.
   
A csendes megemlékezésen több mint száz ember vett részt, egy busznyi megemlékező  Budapestről érkezett. Egy dühös asszon megütötte a Kecskeméti Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökét, Agócsné Karádi Olgát. Agócsné elmondta, hogy a helyiek azt nehezményezték, hogy az elmúlt héten nem volt itt az események idején. A Balatonnál volt egy táborban, ezért nem tudott jelen lenni. "Megbocsátok annak aki megütött" - mondta.
   
A rendőrség épülete előtt a megemlékezők gyertyákat gyújtottak. A megemlékezés végén a tömeg, a rendőrség által biztosított útvonalon a Piarista templomhoz vonult, ahol szentmisét celebráltak az elhunyt fiatalember emlékére.