Galádságnak tartja a Fidesz, hogy  Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter felajánlotta lemondását, mivel ezzel az ellenzéki párt szerint a politikus az olimpiai csapat helyettes vezetőjeként cserbenhagyja a magyar sportot. Szalay Ferenc, a Fidesz ifjúsági- és sportkabinetjének vezetője úgy gondolja, hogy ez a lépés azt jelzi, hogy a miniszternek nem fontos a magyar olimpiai szereplés, inkább egyéni pártpolitikai ambíciói számítanak.

Galádságnak tartja a Fidesz Magyar Polgári Szövetség, hogy  Gyurcsány Ferenc gyermek-, ifjúsági és sportminiszter felajánlotta lemondását miniszteri posztjáról, mivel ezzel az ellenzéki párt szerint a szocialista politikus az olimpiai csapat helyettes vezetőjeként cserbenhagyja a magyar sportot. Erről Szalay Ferenc, a Fidesz ifjúsági- és sportkabinetjének vezetője beszélt az MTI-nek vasárnap, reagálva a miniszter bejelentésére, miszerint felajánlotta lemondását a miniszterelnöknek.
   
Szalay Ferenc bírálta a sportminisztert, hogy lemondási felajánlását az olimpia előtt két héttel jelentette be. "Ez a lépés azt jelzi, hogy a miniszternek nem fontos a magyar olimpiai szereplés, inkább az ő egyéni pártpolitikai ambíciói számítanak" - közölte Szalay. Szerinte Gyurcsány Ferenc olyan alkuba kívánja bocsátani miniszteri megbízatását, ami a későbbiekben a lehetséges pártelnöki pozícióját erősítheti. A Fidesz politikusa kijelentette: "ezzel a miniszter bizonyította, hogy a kabinetben ő a leggyengébb láncszem ".

Révész Máriusz, a Fidesz szóvivője pedig úgy nyilatkozott, hogy a Medgyessy-kormány egyre több tagja azért próbál menekülni a kabinetből, mert nem akarnak felelősséget vállalni tevékenységük katasztrofális következményeiért. A fideszes politikus szerint a kormányban az elvesztett európai parlamenti választás után bizalmi válság van kialakulóban.
 
"A múlt héten már Bárándy Péter is meglebegtette a lemondását és valószínűleg további személyi változások is várhatók" - jelezte Révész Máriusz. A szóvivő szerint Gyurcsány Ferenc lemondásával nem vesztett sokat sem a kormány, sem az ország. "Ugyanakkor Magyarország lakosai fogják meginni annak a levét, hogy európai uniós csatlakozásunk első évében a kormány érdemi munka helyett csak belső problémáival, személyi harcokkal, illetve a nemzeti vagyon baráti cégekbe történő átjátszásával foglalkozik" - jelentette ki.