A Hernád áradása miatt négy településről összesen 28 embert kellett vasárnap délutánig ideiglenesen elhelyezni önkormányzati épületekben vagy elköltöztetni rokonokhoz - tájékoztatott Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. Jelenleg a Hernád mentén 23 településen több mint 600-an vesznek részt a védekezési munkákban.

Kitelepítéseket tett szükségessé a Hernádon levonuló árhullám a folyó középső szakasza menti települések szélén - tájékoztatott Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője. A szóvivő elmondta, hogy négy településről hét épületből összesen 28 embert kellett vasárnap délutánig ideiglenesen elhelyezni önkormányzati épületekben vagy elköltöztetni rokonokhoz.
   
"Személyi sérülés nincs" - közölte Dobson Tibor. A szóvivő hozzátette, hogy épületek rongálódtak meg Hernádkércsen, Felsődobszán és Nagykinizsen. Dobson Tibor beszámolt arról is, hogy jelenleg a Hernád mentén 23 településen több mint 600-an vesznek részt védekezési munkákban 110 különböző technikai eszközzel. A kitelepítések Felsődobszát, Hernádkércset, Hernádvécsét és Nagykinizst érintették. A szóvivő jelezte, hogy a kitelepítésekre Nagykinizsen kívül még Bőcs községben lehet számítani, ahol valószínűleg 20 embernek kell elhagynia ideiglenesen otthonát.