"Elég volt a hisztériából" - többek között ezzel a transzparenssel jelent meg egy férfi vasárnap a Kecskeméti Rendőr-főkapitányságnál, ahol nyolcvanan tartottak gyertyás virrasztást a rendőri intézkedés közben elhunyt roma fiú emlékére. Az emlékezők és a tiltakozó között dulakodás kezdődött, a transzparenseket elvették és összetépték, a férfit a földre teperték és megrugdosták - írja a Népszabadság.

Alig nyolcvan ember jelent meg a rendőri intézkedés közben elhunyt kecskeméti roma fiú emlékére tartott virrasztáson vasárnap, a Kecskeméti Rendőr-főkapitányság épülete mellett. Egy magát budapestinek mondó férfi transzparensekkel jelent meg a gyülekezetben, melyeken többek között az állt: "Elég volt a hisztériából", "A rend őre dicséretet érdemel" - írja a Népszabadság.

A megjelentek megpróbálták elküldeni a középkorú férfit, mivel azonban nem távozott, összetépték transzparenseit. A férfi átfutott az út túloldalára, nem sokkal később azonban három asszony - köztük az elhunyt fiú anyja - utána ment, a földre a teperte és rugdosni kezdte. A férfi szemüvege eltört, arcán kisebb sérülések keletkeztek. Miután a helyszínen tartózkodó civilek kiszabadították, autóval elhagyta a helyszínt.

Horváth Aladár, az eseményt szervező Roma Polgárjogi Alapítvány elnöke szerint a jelen lévő romák szándékos provokációnak tartották a történteket.