Szeptember 15-től Gergényi Péter irányíthatja az Országos Rendőr-főkapitányságot. Medgyessy Péter ugyanis hétfőn döntött arról, hogy a Salgó László lemondása miatt megüresedett posztra a jelenlegi budapesti rendőri vezetőt nevezi ki.

Medgyessy Péter hétfőn bejelentette, hogy szeptember 15-i hatállyal Gergényi Pétert, a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenlegi vezetőjét nevezi ki országos rendőrfőkapitánnyá. Erről azután számolt be a kormányfő, hogy az MSZP elnökségi tagjaival és MSZP-s miniszterekkel találkozott.

A miniszterelnök elmondta, hogy az új rendőrkapitánynak három szempontnak kell megfelelnie. Azt várja ugyanis Medgyessy Gergényitől, hogy kemény és határozott legyen. Azt, hogy erre képes, a kormányfő szerint Gergényi már Budapest rendőri vezetőjeként már bebizonyította. Medgyessy szerint emellett fontos elvárás az is, hogy megértő legyen az apparátus problémái iránt. Elvárja még a miniszterelnök azt is, hogy Gergényi folytassa a rendőrségen belüli reformokat és a stabilizációs programot.

Salgó László jelenlegi országos rendőrfőkapitány július 22-én kérte felmentését.