Valószínűleg a kormányátalakításról is tárgyal Medgyessy Péter vezető MSZP-politikusokkal és szocialista miniszterekkel. A találkozón Kovács László pártelnök, Szekeres Imre és Hiller István alelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető, Lamperth Mónika, Jánosi György, Juhász Ferenc és Burány Sándor elnökségi tag vesz részt. A találkozón valószínűleg szó lesz Gál J. Zoltán kormányszóvivő menesztéséről is, mivel több munkatársa szerint Gál J. felmentése Gyurcsány Ferenc sportminiszterhez való "szakmai közelségének" tudható be.

Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn délután az MSZP vezető politikusaival és szocialista miniszterekkel találkozik, valószínűleg a kormányátalakításról is tárgyalnak. A találkozón dönthetnek több miniszter - Gyurcsány Ferenc sportminiszter, Bárándy Péter igazságügyi miniszter és Kökény Mihály, az egészségügyi tárca vezetője - menesztéséről, illetve önkéntes távozásáról, de vélhetően szóba kerül Gál J. hétfői menesztése is. A megbeszélésen Kovács László pártelnök, Szekeres Imre és Hiller István alelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető, Lamperth Mónika, Jánosi György, Juhász Ferenc és Burány Sándor elnökségi tag vesz részt.

A találkozóra elsőként Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitány érkezett meg. Elképzelhető, hogy Medgyessy őt nevezi ki a hamarosan megüresedő országos rendőrfőkapitányi posztra. Salgó László jelenlegi országos rendőrfőkapitány július 22-én kérte felmentését.

A magas szintű megbeszélésre azután került sor, hogy hétfőn délelőtt bejelentették: Medgyessy Péter miniszterelnök hétfőn felmentette tisztségéből Gál J. Zoltán kormányszóvivőt. Gál J. feladatait Gulyás Erika eddigi kormányszóvivő-helyettes vette át - olvasható a Kormányszóvivői Iroda közleményében. Gál J. Zoltán munkatársaival közölte, hogy a jövőben is politizálni szeretne.

A kormányszóvivői iroda egy neve elhallgatását kérő munkatársa az MTI-nek azt állította: Gál J. menesztésének nem szakmai, hanem politikai oka van. A kormányszóvivő több munkatársa szerint Gál J. Zoltán felmentése Gyurcsány Ferenc sportminiszterhez való "szakmai közelségének" tudható be. Gyurcsány Ferenc épp a hétvégén kérte felmentését Medgyessy Péter miniszterelnöktől. Erről elképzelhető, hogy ma délután döntenek.