Szili Katalin, Lamperth Mónika, Hiller István, Jánosi György, Juhász Ferenc, Mandur László, Mesterházy Attila, Szekeres Imre, Toller László és Veres János is lehet az MSZP új elnöke - írja a Népszabadság. A 14 jelöltből 5 már bejelentette: nem akar elnök lenni.

Tizennégy politikust jelöltek az MSZP szervezetei a pártelnöki posztra - mondta tegnap Lendvai Ildikó, a jelölést előkészítő bizottság vezetője. A Népszabadság szerint a jelöltek között van Szili Katalin elnökhelyettes, Lamperth Mónika elnökségi tag, Lendvai Ildikó frakcióvezető, elnökségi tag, Gyurcsány Ferenc, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke, Hiller István alelnök és Jánosi György, az országos választmány elnöke. Jelölt Juhász Ferenc elnökségi tag, Kiss Péter elnökségi tag, a Baloldali Tömörülés Platform elnöke, Mandur László, az MSZP budapesti elnöke, Mesterházy Attila elnökségi tag, Szekeres Imre alelnök, Toller László elnökségi tag, az MSZP Baranya megyei elnöke is. A jelöltek között van Újhelyi István elnökségi tag, a Fiatal Baloldal-Ifjú Szocialisták elnöke és Veres János, a PM politikai államtitkára.

Lendvai Ildikó korábban jelezte, hogy nem vállalja a jelölést, és tudomása szerint Kiss Péter és Gyurcsány Ferenc is így döntött. Újhelyi István is bejelentette, hogy nem indul az elnöki posztért. - Megtisztelő, hogy az elnökjelöltek között szerepel a nevem, de 29 évesen még korai a versenyfutás a posztért - mondta. Hasonlóan tapasztalatlanságára hivatkozva utasította el a jelölést Mesterházy Attila, a Gyermek- Ifjúsági és Sportminisztérium politikai államtitkára.