Péntek délben megtalálták a törökbálinti robbanás harmadik áldozatát is. Az előzetes becslések szerint a csütörtöki törökbálinti robbanás következtében keletkezett kár elérheti akár a 100 millió forintot is. Több ház teljesen leégett és 50 autó ment tönkre. A felrobbant raktárat használó cégnek volt biztosítása, a cégvezető azonban a robbanás okainak feltárásáig nem kívánt többet mondani.

A csütörtöki robbanás következtében három ember meghalt, 10 könnyebben megsérült. Az elsőként megtalált áldozatot, egy 23 éves budapesti férfit a raktár egyik tulajdonosa a helyszínen azonosította. Az éjszaka folyamán megtalált második holttestet még nem sikerült azonosítani, mivel szinte a felismerhetetlenségig megégett. A robbanás harmadik áldozatának maradványait csak pénteken dél körül találták meg. Mindhárman a felrobbant raktár dolgozói voltak.

Meghalt a Tv2 egyik munkatársa is egy, a törökbálinti robbanáshoz kapcsolódó balesetben. A 33 éves gyártásvezető, Tuba Sándor motorbalesetet szenvedett, amikor a törökbálinti robbanásról készített légi felvételeket szállította a televízióba.

Még mindig dolgoznak a tűzoltók

Továbbra is dolgoznak a tűzoltók a törökbálinti petárdaraktárban bekövetkezett robbanás és tűz helyszínén, jelenleg utómunkálatok folynak - közölte az akciót irányító tűzoltóparancsnok péntek reggel. Hat autó és 28 tűzoltó van a helyszínen, fecskendőkkel locsolják a még parázsló tüzet. A felizzó anyagok között pukkancsok, petárdák, nagyobb bombák is találhatók, ezek egyik fontos alkotóeleme az a fekete lőpor, amelytől a petárdák repülnek. "Időnként még eldurrannak az izzó eszközök, de már olyan csekély mennyiségről van szó, ami nem okozhat nagyobb bajt" - mondta Nagy Lajos ezredes. A lángokat huszonhárom perccel éjfél után sikerült eloltani.

Az utómunkák lényege a tűzfészkek megszüntetése és olyan nyomok keresése, amelyekből kiderül, hogy miért robbant fel a raktár. Ennek kiderítésén tűzszerész szakemberek is dolgoznak a helyszínen. Egyelőre nem jöttek rá, hogy mi idézhette elő a katasztrófát.

A rendőrség megkezdte a robbanás után szétszóródott, fel nem robbant pirotechnikai eszközök gyűjtését a környéken. A rendőrség kéri a lakosságot, hogy amennyiben a 70-es út mentén találnak még fel nem robbant pirotechnikai eszközöket, akkor azokhoz ne nyúljanak hozzá, mert életveszélyesek.