Kulcsár ismerőse verhette meg Szászt

2004.08.10. 6:45

Gyanúsítottként hallgattak ki a rendőrök hétfőn egy férfit Szász Károly volt PSZÁF-elnök megverésének ügyében - adta hírül az RTL Klub híradója. A Népszabadság szerint a férfi ismerte és kapcsolatban is állt Kulcsár Attilával, a brókerbotrány fő gyanúsítottjával.

Forrás: MTI
Több mint egy éve keresik a verekedőket

Hétfőn hallgatott ki a rendőrség egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett Szász Károly, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete volt vezetőjének tavalyi megverésében - adta hírül hétfő esti híradójában az RTL Klub.

A televízió értesülései szerint a férfi más bűncselekmények miatt már őrizetben van, a verésben játszott szerepéről egy társa adott információt a rendőröknek. A férfi DNS-mintáját megtalálták azon a kerékpáron, amivel a verés előtt megállásra kényszerítették Szász kocsiját tavaly június 16-án.

A Népszabadság ugyanakkor úgy tudja, hogy a gyanúsított ismerte, sőt kapcsolatban is állt a sokmilliárdos sikkasztással gyanúsított Kulcsár Attilával. A lap szerint a férfit órákon keresztül vallatták a BRFK nyomozói, ám ő hétfő estig nem tett vallomást.

A rendőrség sem a televízió, sem a napilap értesülését nem kommentálta, ígéretük szerint kedden sajtótájékoztatón számolnak be az ügy részleteiről.

Szász Károlyt 2003. június 16-án verték meg, miután egy színlelt biciklis ütközéssel megállásra kényszerítették autóját. Az akkori PSZÁF-elnök a verés hátterében a Pannonplast szabálytalan részvényfelvásárlását sejtette, ez az ügy robbantotta ki később a K&H-ügyet, melynek fő gyanúsítottja Kulcsár Attila.

KAPCSOLÓDÓ CIKK