Nem indul az MSZP-elnökségért Gyurcsány

2004.08.10. 9:04

Nem indul az MSZP elnöki posztjáért Gyurcsány Ferenc. A politikus ugyan lead egy pályázatot, de ebben jelzi, hogy nem kíván részt venni a versenyben - írja a Népszabadság. A lap szerint Toller László pécsi polgármester viszont beszáll a küzdelembe.

Vannak elképzelései, de megvalosításukat ezúttal nem vállalja Gyurcsány Ferenc, ezért nem indul az MSZP elnöki posztjáért - írja a Népszabadság. A lap szerint a politikus ugyan bead egy 3-5 oldalas anyagot az MSZP által szerinte követendő politikáról, de jelzi, hogy nem kíván indulni az elnöki posztért, és azt kéri, az ő anyagához leginkább hasonlót támogassák az őt jelölő szervezetek.

Beszáll a küzdelembe viszont Toller László pécsi polgármester, aki programot hirdet, de csapatot nem. A lap szerint ugyanis felmerült, hogy elnökjelöltek helyett csapatok küzdjenek egymással, vagyis a pályázók nevezzék meg, kikkel dolgoznának együtt az elnökségben. Lendvai Ildikó ezzel kapcsolatban azt mondta a Népszabadságnak, hogy ez csak az MSZP alapszabályának módosítása után lenne lehetséges.

A pártelnökjelölteknek augusztus 25-ig kell közölniük, indulnak-e végül a posztért, és elképzeléseiket is csatolniuk kell a jelentkezéshez. Eredetileg tizennégy pártelnökjelölt volt, közülük várhatóan Hiller István, Lamperth Mónika, Szekeres Imre, Szili Katalin és Toller László száll be a versenybe - írja a Népszabadság.

A jelentkezők nyilvános pártfórumokon is beszámolnak terveikről, szeptemberben hét régióban és Budapesten tartanak közös roadshow-t, amikor nyilvános beszélgetésen vesznek részt a párttagokkal. Hivatalosan október 5-én dől el, ki lesz az elnökjelölt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK