Sokasodnak a vádak a sérült fiatalok otthona ellen

2004.08.10. 7:56

Szemenszedett hazugságnak nevezte a budatétényi Reménysugár Habilitációs Otthon igazgatónője az őt ért vádaskodásokat. Az intézet több volt dolgozója ugyanis súlyos visszaélésekkel, a szakmai elhivatottság és az empátia hiányával vádolják Virág Józsefnét - írja a Népszabadság.

Az intézettel és vezetésével kapcsolatos kifogások egy gondozott közelmúltbeli halála után kezdtek sokasodni. Kiderült, az intézményben pénzügyi visszaélések miatt már korábban is vizsgálódott a rendőrség - írja a Népszabadság. A lapnak hétfői cikke nyomán több volt egykori dolgozó is részletezte az intézmény vezetőjének működéséhez kapcsolódó súlyos, nemcsak gazdasági aggályait, és azt tervezik, hogy hamarosan közösen lépnek fel az intézet és a bentlakók érdekében.

Az intézet vezetője szemenszedett hazugságoknak nevezte mind a szülők által korábban hangoztatott, mind a volt dolgozók állításait.  Mint közölte, az intézet ellen eddig tizenegy vizsgálat folyt, de semmire sem jutottak. Valamennyi vád koholt, része a személyem ellen indított feljelentéshullámnak. Virág Józsefné szerint a szülőkön és a kilépett dolgozókon kívül más nem kifogásolja az intézet szakmai munkáját.

A Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület jogásza szerint látszatvizsgálatokon túl semmilyen lépés nem történt az intézeti munkával kapcsolatban, és már előre lehetett tudni, hogy a hiányosságok előbb vagy utóbb tragédiához vezetnek - írja a Népszabadság.

KAPCSOLÓDÓ CIKK