Vásárolgatás közben maradt DNS a Szász-féle biciklin

2004.08.11. 11:34

Egy sikertelen vásárlási próba közben kerülhetett a Szász Károly megverésével gyanúsított férfinak a DNS-e arra a kerékpárra, amelyet a bűntett helyszínén találtak - legalább is a gyanúsított vallomása szerint. Vélhetően a volt PSZÁF-elnököt is beidézik, hogy felismeri-e feltételezett támadóját, aki gyakran telefonálgatott a brókerbotrány vádlottájnak, Kulcsár Attilának.

Vallomást tett a Szász Károly egykori PSZÁF-elnök megverésével gyanúsított férfi, N. Tibor, kedd délután ügyvédje jelenlétében. Vallomása csupán egy mondatból állt: állítása szerint tavaly valamikor Budapesten egy kerékpárbolt előtt látott egy biciklit, amit megfogott és ki is próbált, azonban nem tetszett neki és visszavitte. Azt azonban nem tudta megmondani, hogy pontosan hol és mikor történt ez. Mást a nyomozókkal nem kívánt közölni - mondta Bartha László, a Budapesti Rendőr-főkapitányság századosa.

A nagykanizsai férfit azért tudták meggyanúsítani a rendőrök Szász Károly megverésével, mert a helyszínen hagyták azt a kerékpárt, amelynek segítségével megverésekor megállásra kényszerítették a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének akkori elnökének gépkocsiját. A biciklin talált DNS-nyomok ugyanis megegyeztek N. Tiboréval, aki más ügy miatt (zsarolással gyanúsítják) már előzetes letartóztatásban volt, amelynek során, mint minden előzetesben levőtől, DNS-mintát vettek.

Ha a nyomozás állása és érdeke megkívánja, akkor Szász Károlyt is beidézik tanúként, hogy egy felismertetési eljárásban, illetve szembesítésen segítse a nyomozók munkáját.

A rendőrség két nyomot is talált, amelyek szerint a férfi kapcsolatban állt Kulcsár Attilával, a brókerbotrány vádlottjával. Kulcsár Attila és ő is nagykanizsaiak, továbbá a híváslisták alapján rendszeresen telefonáltak egymásnak. Az, hogy ebben az ügyben volt-e szerepe Kulcsár Attilának, azt még vizsgálják. Mindenesetre Szász Károly a verés hátterében a Pannonplast szabálytalan részvényfelvásárlását sejtette, ez robbantotta ki később a K&H-ügyet, melynek fő gyanúsítottja Kulcsár Attila. Erről már megverése napján nyilatkozott a sajtónak.

A rendőrség szerint további gyanúsítások is lesznek Szász Károly megverése ügyében.

KAPCSOLÓDÓ CIKK