Felgyújtotta a pécsi rendőrség fogdájában lévő celláját egy asszony csütörtökön. A lángok nem terjedtek át más cellákra és a gyújtogató is csak kisebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség sajtóreferense szerint a nő dohányos volt, ezért jogosan tartott magánál öngyújtót, úgyhogy az őrök nem hibáztathatók a történtekért.

Könnyű sérüléseket szenvedett az az asszony, aki felgyújtotta celláját a pécsi rendőrség fogdájában csütörtökön - közölte a rendőrség. "A nő reggel nyolc óra körül összegyűjtötte, egy kupacba szórta holmijait, majd azt a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta" - mondta el a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, Kékesné Gyimóthy Marianna. A fogda személyzete idejében észlelte és eloltotta a tüzet, a gyújtogatót pedig nyolc napon belül gyógyuló égési sérülésekkel, valamint füstmérgezéssel kórházba szállították.

A sajtóreferens elmondta, a lángok a szomszédos cellákra nem terjedtek át, más fogvatartottakra nem jelentettek veszélyt. Kékesné Gyimóthy Marianna az asszony tettének indítékáról nem kívánt nyilatkozni. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a nő dohányos lévén legálisan tartott magánál öngyújtót, így az őrök nem felelősek a történtekért.