A Budapest Plázson is küzdenek a romák az előítéletek ellen. A Kurt Lewin Alapítvány által működtetett RomaPage internetes újság roma kulturális programot és játékházat szervez a rendezvényen. Roma származású fiatalok vezetnek gyerekfoglalkozásokat, hogy ezzel is elősegítsék a roma és nem roma emberek közeledését.

Budapest Plázs 2004. keretében a Kurt Lewin Alapítvány által működtetett RomaPage internetes újság roma kulturális programot és játékházat szervez. Mivel a Plázs 2003-as rendezvényén napi 4-5000 látogató vett részt, a szervezők úgy gondolják, hogy egy ilyen nagy látogatottságú eseményen való megjelenés segíti a roma kultúra szélesebb körben való megismertetését, és a romákkal szembeni előítéltetek csökkentését.

A 2004. augusztus 7-29. között megrendezésre kerülő Plázson a RomaPage három alkalommal vesz részt: 10-én, 17-én és 24-én. Minden alkalommal délután négy és hat óra között szórakoztatják a gyerekeket az úgynevezett Junior Plázson. Az érdeklődők hallgathatnak autentikus roma zenét a Terni Phrala zenekartól, mely fellép a Brüsszeli és Párizsi Plázs rendezvényen is.

A Kurt Lewin Alapítvány ingyenes egyetemi felvételi előkészítőjére járt roma származású fiatalok pedig gyerekfoglalkozásokat vezetnek. Az alapítvány elképzelése szerint ezzel elősegítik a roma és nem roma emberek közeledését. A roma programokról rendszeresen tudósít a RomaPage Internetes újság, amely interjúkat készít a fellépőkkel, és a hallgatósággal egyaránt.