Az elmaradt Liza Minnelli-koncertet szervező cég nemrég nagyobb összeghez jutott, amelyből visszafizetik a jegyek árát - mondta az [origo]-nak a kft. csalással gyanúsított vezetőjének ügyvédje, Bárándy György. Csak azoknak a jegyét vásárolják vissza, akik nem nézték meg a Liza Minnelli helyett fellépő Bonnie Tyler koncertjét. Bárándy szerint a szervezőknek érdemes lenne kártérítést kérniük Minnellitől.

Forrás: MTI
Liza Minnelli

Bár már július végén hangzottak el olyan ígéretek, hogy az elmaradt Minnelli-koncert szervezői visszaváltják a jegyeket, ez máig nem történt meg. A szervezőcég csalással gyanúsított vezetőjének ügyvédje, Bárándy György az [origo]-nak elmondta: tudomása szerint a céghez nemrég érkezett egy nagyobb összeg, és abból fogják visszavásárolni a jegyeket.

Az ügyvéd közlése szerint a szervezők mindenkinek a jegyét visszaváltják, kivéve azokét, akik megnézték a Liza Minnelli helyett fellépő Bonnie Tylert. Bárándy azt nem tudta megmondani, hogy a cég mikor kezdi meg a kifizetéseket. Hozzátette viszont, hogy a jegybevételekből származó pénz nem tűnt el, azt ugyanis a szervezők a koncert előkészületeire, bérleti díjra, hirdetésekre költötték.

A Movies and Fashions Kft. július 10-re hirdette meg - helyszín- és időpont-változtatások után - Liza Minnelli amerikai énekesnő koncertjét a Kisstadionba. Minnelli végül mégsem lépett fel, helyette Bonnie Tyler adott koncertet. A cég ügyvezetőjével szemben a rendőrség csalás gyanúja miatt indított eljárást, a felháborodott jegyvásárlók pedig pénzük visszafizetését követelték.

Bár az énekesnő amerikai ügyvédje korábban a Népszabadságnak azt mondta, hogy semmilyen megállapodás nem kötelezte Minnellit a budapesti koncertre, Bárándy állítása szerint a szervezőknek szabályszerű szerződésük volt a fellépésre. Ezt a szerződést mondta fel július 7-én éjjel Minnelli - tette hozzá Bárándy. Az ügyvéd megjegyezte, a szervezők helyében ő kártérítési igénnyel lépne fel Minnellivel szemben.

A rendőrség és az ügyészség most azt vizsgálja, hogy július 7-e után a cég miért hirdette a koncertet, és miért folytatódott a jegyárusítás. Bárándy szerint a tervezett rendezvényig hátralévő pár nap alatt nem lehetett leállítani a futó hirdetéseket és a jegyek értékesítését. Az ügyvéd emlékeztetett arra, hogy a rendőrséghez heten jelentkeztek azzal, hogy az utolsó három napban - azaz az állítólagos szerződésbontás után - adtak el nekik jegyet, de egyik bejelentőről később ki is derült, hogy valójában még július 6-án vette a belépőt.