Külön nyomozócsoport vizsgálja a törökbálinti robbanást

2004.08.19. 12:48
Speciális nyomozócsoportot hozott létre a rendőrség a törökbálinti robbanás okainak vizsgálatára. Húsznál is több rendőrségi ember vesz részt a nyomozásban, s őket többek között vegyész, tűzszerész, tűzvizsgáló, könyvszakértő és munkabiztonsági specialista is segíti. Már többször tartottak házkutatásokat, sok okiratot foglaltak le.
Fotó: Fábián Évi
A felrobbant telep környéke

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság speciális nyomozócsoportot hozott létre a két héttel ezelőtti, törökbálinti robbanás okainak vizsgálatára. A főkapitányság az első perctől kezdve vizsgálja a visszaélés robbanóanyaggal vagy robbantószerrel bűntette mellett a közveszélyokozás bűntette, valamint a foglalkozás körében elkövetett halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétsége megvalósulásának körülményeit.

"A kft. négy vezetőjének felelősségét is vizsgálják ezekben a bűncselekményekben, így ők továbbra is gyanúsítottként szerepelnek az ügyben" - olvasható a rendőrség közleményében.

A rendőrség szerint a nyomozócsoport tagjai több helyszínen és többször tartottak házkutatásokat, s számos dokumentumot, okiratot foglaltak le; kilenc szakág szakértője megkezdte az iratok kiértékelését.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság egy neve elhallgatását kérő magas rangú rendőrtisztje az MTI kérdésére válaszolva hozzátette: jelenleg húsznál is több rendőrségi ember vesz részt a nyomozásban, s őket kilenc szakág emberei segítik, többek között vegyész, tűzszerész, tűzvizsgáló, könyvszakértő és munkabiztonsági specialista.

Augusztus 5-én három személy életét vesztette és, a nem végleges adatok szerint, 150 millió forintos kár keletkezett a lakóingatlanokban, amikor felrobbant egy pirotechnikai cég raktára Törökbálinton.

KAPCSOLÓDÓ CIKK