Átadta petícióját a Miniszterelnöki Hivatalnak a lakásmaffia áldozatait tömörítő Sors-Társak Közhasznú Egyesület. A civil szervezet politika- és korrupciómentes igazságszolgáltatást követel. Az egyesület elnöke elmondta, hogy amennyiben a petícióban foglalt törvénymódosítási tárgyköröket a parlament sürgősséggel nem tűzi napirendre, ügydöntő népszavazást kezdeményező aláírásgyűjtésbe kezdenek.

Átadta petícióját a Miniszterelnöki Hivatalnak hétfőn a lakásmaffia áldozatait tömörítő Sors-Társak Közhasznú Egyesület. Az egyesület követeli a politika- és korrupciómentes igazságszolgáltatást, az ezt akadályozó vezetők eltávolítását, a mások kifosztásában közreműködő jogi képviselők felelőségre vonását, valamint azt, hogy kártérítést kapjanak a jogi szakmák áldozatai - mondta Török-Szabó Erzsébet, a szervezet elnöke.

Az ingatlancsalások áldozatainak érdekképviseletét is ellátó civil szervezet augusztus 13-án kezdte meg tíz napig tartó demonstrációját a Kossuth téren a jog- és közbiztonság megkülönböztetés nélküli érvényesítéséért. Terveik szerint petíciójukat augusztus 20-án adták volna át Medgyessy Péter kormányfőnek. Török-Szabó Erzsébet közölte, hogy a követeléseiket a MeH egyik munkatársának sikerült átadniuk hétfőn délelőtt.
   
A törvényhozástól azt követelik, hogy módosítsa a közjegyzők jogállásáról szóló törvényt úgy, hogy a közjegyzők az általuk készített és hitelesített közokiratok tartalmáért mind büntetőjogi, mind polgárjogi értelemben teljes felelősséggel tartozzanak - mondta. Az elnökasszony hozzátette, hogy kezdeményezik, hogy a petícióban foglalt törvénymódosítási tárgyköröket a parlament sürgősséggel, a dokumentum benyújtását követő hatvan napon belül tűzze napirendre. "Amennyiben ezt figyelmen kívül hagyja a tisztelt parlament, akkor ügydöntő népszavazás érdekében aláírásgyűjtésbe kezdünk" - mondta Török-Szabó Erzsébet.