Lamperth Mónika megerősítette, hogy vállalja a jelölést az MSZP elnöki tisztségére. Lamperth Mónika mellett eddig Hiller István alelnök nyilatkozott hivatalosan arról, hogy vállalja a jelölést. A pártszervezetek augusztus elejéig 14 politikust jelöltek az MSZP elnöki posztjára, közülük Mandur László, Mesterházy Attila és Újhelyi István úgy nyilatkozott, hogy nem indul a tisztségért.

Forrás: MTI/Földi Imre

Lamperth Mónika nyilatkozatban erősítette meg hétfőn, hogy vállalja a jelölést az MSZP elnöki tisztségére. "Eddigi életutam, a parlamentben és az MSZP-ben végzett munkám alapján - úgy érzem - képes vagyok megfelelni az elvárásoknak, és vállalom a jelölést az MSZP elnöki tisztségére" - írta Lamperth Mónika belügyminiszter az MTI-nek is eljuttatott nyilatkozatában. A politikus hozzátette, hogy "meggyőződésem, hogy a Magyar Szocialista Párt csak egy koncepciózus, erőskezű és egyben demokratikus módon irányító politikus vezetésével lesz eredményes".
   
Lendvai Ildikó, az MSZP októberi tisztújító kongresszusának személyi döntéseit előkészítő jelölőbizottság elnöke korábban levélben fordult az elnökjelöltekhez, amelyben arra kérte őket, hogy augusztus 25-ig nyilatkozzanak, vállalják-e a jelölést, és amennyiben igen, néhány oldalban vázolják a párt jövőjére vonatkozó elképzeléseiket.
   
Lamperth Mónika mellett eddig Hiller István alelnök nyilatkozott hivatalosan arról, hogy vállalja a jelölést. A pártszervezetek augusztus elejéig 14 politikust jelöltek az MSZP elnöki posztjára, közülük Mandur László, Mesterházy Attila és Újhelyi István az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy nem indul a tisztségért.