Szeptembertől bezár Ferihegy 1-es terminálja

2004.08.25. 10:18

Szeptember elsejétől átépítési munkák miatt - időlegesen - bezár a Ferihegyi repülőtér 1-es terminálja. A T1 újjáépítését az utasforgalom növekedése, a szigorú biztonsági előírások, illetve az EU-csatlakozás fokozott követelményei indokolják. A felújítás várhatóan 2005 nyaráig tart.

A terminál 2004. augusztus 31-én éjfélig áll az utazók rendelkezésére.  Szeptember 1-től az 1-es terminált használó valamennyi utasszállító járat a Ferihegyi repülőtér 2/B termináljáról közlekedik. Az átépítés alatt a Ferihegy 2-es terminál zavartalanul működik. A felújítás várhatóan 2005 nyaráig tart.

A T1 felújítása az első állomása Ferihegy hosszú távú fejlesztési tervének, melynek nyomán a Budapest Airport Rt. Közép-Európa legdinamikusabban fejlődő repülőterévé szeretne válni - áll a részvénytársaság közleményében. A fejlesztések célja, hogy magasabb színvonalú, az utazóközönséget jobban kiszolgáló repülőtér épüljön Ferihegyen.

A T1 újjáépítését az utasforgalom növekedése, a szigorú biztonsági előírások, illetve az EU-csatlakozás fokozott követelményei indokolják. A munkálatok során teljesen megújulnak a terminál gépészeti és elektromos rendszerei és a csatlakozó közművezetékek is. A mostani rekonstrukció keretében megújul a T1-hez kapcsolódó forgalmi előtér, a külső parkoló, és átalakul a kisgépes terminál is. Az új T1 - egy műemléki környezetben működő modern repülőtérként - 2-2,5 millió utas fogadására lesz képes, s 2005 nyarától várja az utasokat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK