Az igazgatót akarták túszul ejteni a Csillagban

2004.08.26. 7:35

Csapó Józsefet, a szegedi Csillag-börtön igazgatóját akarta túszul ejteni három rab, hogy így kényszerítsék ki szabadon bocsátásukat. A balástyai sorozatgyilkos, az apja megölése miatt ülő Nógrádi Ádám, és egy szigetszentmiklósi bérgyilkos terveit azonban leleplezték. Ellenük terrorcselekmények előkészítésének gyanúja miatt indult eljárás

A balástyai sorozatgyilkos egy bérgyilkossal és egy apagyilkossal szövetkezett, hogy foglyul ejtsék a szegedi börtön parancsnokát, és elengedéséért cserébe szabad elvonulást követeljenek - írja a Délmagyarország. A börtönőrök egy hetven centis vasdorongot, kést és kötelet találtak a három rab cellájában. Ellenük terrorcselekmények előkészületének alapos gyanúja miatt indítottak eljárás.

A lap úgy tudja, hogy az öt nő megölése miatt első fokon tényleges életfogytiglani szabadságvesztésre ítélt balástyai sorozatgyilkos, Szabó Zoltán egy szigetszentmiklósi bérgyilkossal, és az olajbizottság koronatanújának, Nógrádi Zsoltnak apagyilkosság miatt ülő testvérével, Nógrádi Ádámmal szövetkezett. Eredetileg négyen tervezték a túszejtést, de az egyik rab visszalépett. Az összeesküvés leleplezéséről a hatóságok nem adtak részletes tájékoztatást - írja a Délmagyarország.