Az MSZP Heves megyei és budapesti elnöksége, egyaránt támogatást kívánnak nyújtani Gyurcsány Ferencnek a sikeres kormányzás megvalósításához - jelentette ki Mandur László csütörtökön Gyöngyösön, azt követően, hogy a Heves megyei elnökség a kongresszusi felkészülés jegyében vendégül látta budapesti társtestületét.

"Hiszünk abban, hogy a sikeres kormányzás megteremti a 2006-os választási győzelem esélyét" - közölte a szocialisták budapesti elnöke, egyben az Országgyűlés alelnöke. A politikus elmondta: a kongresszus, amelyen megválasztották a párt miniszterelnök-jelöltjét, jó példája volt annak, hogy nem kell félni a demokratikus intézmények működésétől.

"Az MSZP példát mutatott abban a tekintetben, hogy a párt szervezetei és tagsága egy demokratikus döntés után fel tud sorakozni a kiválasztott jelölt mögé egy sikeres politika megvalósítása érdekében" - mondta Mandúr László.

Sós Tamás a Heves megyei pártszervezet elnöke azt hangsúlyozta, hogy elszántság érzékelhető a párttagság részéről egy modern szocialista kormányprogram megvalósítása iránt.  Hozzátette: az a fontos, hogy a kormányfő-jelölt megválasztása után az októberi kongresszust megelőző hetek politikai vitái erről a programról szóljanak. "Annál is inkább, mert úgy érzékelik, hogy a párt új esélyt kapott a társadalomtól, és az emberek jó része tőlük várja a választ az ország előtt álló gondok megoldásában" - mondta Sós Tamás.